Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

5 favoriete aandelen van Victor Zwart

24 november 2018, De Tijd

De leverancier van onder andere elektronische en glasvezelconnectoren verkoopt zijn producten wereldwijd in vele industriële takken, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de automotive-, informatietechnologie-, telecom- en medische sector. Die brede spreiding, strategische fusies en overnames leggen de basis voor een stabiele omzetgroei en bijbehorende winstgevendheid.

AMPHENOL

GLASVEZELCONNECTOREN

Met de gerapporteerde verbeterende cashflow kan Amphenol zijn fusie- en overnamestrategie verder uitbreiden en de groei op niveau houden. Het aandeel is daardoor minder conjunctuurgevoelig en interessant voor beleggers die een lagere volatiliteit zoeken.

ALIBABA

E-COMMERCE

Topman Jack Ma heeft Alibaba in 1999 opgericht als een e-commerceplatform. Dat is nog altijd de corebusiness, maar het Chinese bedrijf is uitgegroeid tot een conglomeraat met Youku, een soort YouTube met muziek en entertainment, betalingsdiensten als Alipay (700 miljoen klanten!), het wereldwijde verkoopplatform AliExpress, supermarkten, clouddiensten en financiële diensten, zoals het in mobiele en online betaalsystemen gespecialiseerde Ant. Chinese klanten zijn goed voor 86 procent van de detailhandelverkoop van Alibaba, maar de internationale retail groeit snel.

UNITEDHEALTHCARE

GEZONDHEIDSVERZEKERING

UnitedHealth Group is in de VS de marktleider voor gezondheidsverzekeringen. Het kan ook interessantere cijfers dan de concurrentie voorleggen. Terwijl de sector de afgelopen vijf jaar met 4,8 procent is gegroeid, bedroeg de groei van UnitedHealthcare 11,3 procent. De koers-winstverhouding is 17, tegenover 28 gemiddeld voor de sector. En de nettowinstmarge van het bedrijf van 3,92 procent is hoger dan de 1,65 procent van de sector. Ook het rendement op het eigen vermogen van ruim 21 procent ligt veel hoger dan de 9 procent van de hele sector.

MASTERCARD

BETALINGEN

Dankzij de shift naar elektronische transacties zal de winstgroei van de betaalkaartenspecialist Mastercard op de lange termijn tussen 10 en 20 procent per jaar bedragen. De opbrengst van de margeverbeteringen investeert het bedrijf in de expansie van zijn marktpositie. Daarnaast zal Mastercard profiteren van wereldwijd aanhoudende sterke consumptie-uitgaven.

Mastercard boekt circa 66 procent van zijn omzet buiten de Verenigde Staten. We verwachten vooral een sterke groei in India, waar de meeste betalingen nog in cash gebeuren.

MITSUBISHI

HOLDING

Mitsubishi is een holding ontstaan uit de fusie van Mitsubishi Tokyo Financial Group en UFJ Holdings. Het participeert in bedrijven in meer dan 40 landen en heeft een sterke voet aan de grond in de VS. Door een stagnerende Japanse economie heeft de groep haar focus verlegd naar opkomende markten in Azië, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa. We verwachten dat de winstgroei zal blijven verrassen dankzij lagere voorzieningen voor slechte kredieten, koerswinsten op de beleggingsportefeuilles en een stijgende bijdrage van het belang in de bank Morgan Stanley.

Victor Zwart


Beleggingscategorieën


  terug

Meer uit deze categorie