Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

5 favoriete aandelen van Victor Zwart

24 november 2018, De Tijd

Amphenol Corporation

De leverancier van elektronica-connectiviteit verkoopt wereldwijd zijn producten in vele industriële takken waaronder lucht- en ruimtevaart, automotive, informatietechnologie, telecom en de medische sector. Deze brede spreiding, strategische fusies en overnames leggen de basis voor een stabiele omzetgroei en  bijbehorende winstgevendheid. Met de gerapporteerde verbeterende cashflow kan Amphenol zijn Fusie & Overnamestrategie verder uitbreiden en daarmee de groei op niveau houden. Het aandeel is hiermee minder conjunctuurgevoelig en interessant voor beleggers die zoeken naar lagere volatiliteit.

Alibaba

Jack Ma heeft Alibaba in 1999 opgericht als e-commerce platform. Dit is nog steeds de corebusiness, maar het is uitgegroeid tot een conglomeraat van ongekende omvang met Youku, een particuliere Chinese YouTube met muziek en entertainment sites, betalingsdiensten als Alipay (700 miljoen klanten!), het wereldwijde platform Aliexpress, eigen supermarkten, cloud diensten en financiële diensten, zoals financiële Ant. Demografische kerngebied van Alibaba is China. Chinese klanten zijn goed voor 86% van de totale detailhandelsverkoop van Alibaba's, maar de internationale retail groeit snel. Onder andere beschikken zij over een webplatform Lazada, dat actief is in Thailand, Singapore en Indonesië en op een later tijdstip in India. Ze hebben ook een toeristische kaart genaamd Fliggy, dat het mogelijk maakt voor de chinese consument om vliegtickets, tickets voor musea, concerten te kopen voordat men op vakantie gaat of een zakenreis moeten maken. Inmiddels gaan reeds 130 miljoen chinezen gemiddeld per jaar op reis. Dit aantal zal alleen maar toenemen.

United Healthcare

UnitedHealth Group Inc in de Verenigde Staten is de leider in de industrie van de gezondheidsverzekering.  Inderdaad, De groei van het bedrijf steekt al jaren gunstig af in vergelijking met de concurrentie. Terwijl voor de afgelopen vijf jaar de industrie is gegroeid met 4,8% beliep de groei van UnitedHealthcare 11,3%. Dat geldt ook voor de waardering. Gemeten aan de koerswinst verhouding beloopt deze van 17 tegen 28 gemiddeld voor de industrie.  De netto winstmarge van het bedrijf van 3,92% is superieur aan de Industrie nettowinstmarge van 1,65%. Ook het rendement op het eigen vermogen van ruim 21% ligt veel hoger dan de 9% van de gehele sector.

Mastercard

De shift naar elektronische transacties en de expansie van betalingen die niet met een bank- of creditkaart worden uitgevoerd door zowel bedrijven, consumenten als de overheid zullen ervoor zorgen dat de winstgroei van Mastercard op de lange termijn tussen 10% en 20% per jaar zal bedragen. Daarbij investeert het bedrijf de margeverbeteringen die zij halen uit de toegenomen schaalgrootte in de expansie van haar positie als facilitator van digitale betalingen.

Hoewel analisten voor 2019 verwachten dat de winstgroei zal vertragen denken wij dat Mastercard in staat zal zijn dit op te vangen door de kosten in de hand te houden. Daarnaast zal Mastercard profiteren van wereldwijd aanhoudende sterke consumptieve uitgaven. Ook de verschuiving naar elektronische betalingen zet in 2019 door.

Mastercard behaalt circa 66% van haar omzet buiten de VS. De groei zal hier verder toenemen naarmate de opkomende economieën volwassen worden. De weg om toestemming te krijgen om in China is lang geweest en de concurrentie in deze markt is een uitdaging. We verwachten wat dat betreft meer van India waar het merendeel van de betalingen nog met cash plaatsvindt en waar het aantal concurrenten nog beperkt is.

Mitsubishi UFJ

Mitsubishi is een holding company ontstaan uit de fusie van Mitsubishi Tokyo financial Group en UFJ Holdings. Samen vormen ze de grootste financiële dienstverlener van Japan en een van de grootste van de wereld. Ze zijn actief op een breed spectrum van de financiële dienstverlening. Het bedrijf is actief in meer dan 40 landen en heeft een sterke voet aan de grond in de Verenigde Staten. 52% van de inkomsten komt uit Japan en circa 12% uit de VS. Vanwege een stagnerende Japanse economie heeft de groep haar aandacht verlegd naar opkomende markten in Azië, Latijns America en centraal en Oost-Europa.

We verwachten dat de winstgroei zal blijven verrassen onder invloed van lagere voorzieningen voor slechte kredieten, koerswinsten op de beleggingsportefeuilles en een stijgende bijdrage van het belang in Morgan Stanley. De rente-inkomsten zullen langzaam aan verbeteren door een stabiliserende rentemarge. Daarnaast zet de bank stappen om de kosten van de kredietportefeuille te verlagen door een verbeterde kwaltiet van de uitstaande leningen te bereiken.  Daarnaast wil Mitsubishi het aantal werknemers met 6.000 terugbrengen tegen maart 2024.

De resultaten over het eerste halve jaar hebben ruimschoots voldaan aan de positieve verwachtingen van analisten waardoor de verwachtingen verder naar boven zijn bijgesteld, zo ook het aantal koopadviezen.

 

Victor Zwart CEO van de Brusselse vermogensbeheerder Wealtheon.

 

 

 


Beleggingscategorieën


  terug

Meer uit deze categorie