Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

5 favoriete aandelen van Victor Zwart

26 november 2016, De Tijd

PRICELINE

ONLINE REIZEN

Priceline Group is wereldwijd dé leverancier van onlinereizen en aanverwante diensten aan consumenten. Hun belangrijkste zes merken: booking.com, priceline.com, agoda.com, KAYAK, rentalcars.com en OpenTable. Met een beurswaarde van ruim 75 miljard dollar en een brutowinst over 2015 van 9 miljard dollar is Priceline de grootste reisorganisatie ter wereld. De voorbije vijf jaar heeft Priceline een winstgroei van 35 procent per jaar geboekt, wat door de toenemende omvang van het bedrijf minder vanzelfsprekend wordt. De nog steeds groeiende onlinereismarkt biedt volop kansen.

TENCENT HOLDINGS

INTERNETTECHNOLOGIE

Na Alphabet, Amazon.com en Facebook het vierde grootste internettechnologiebedrijf. Het in 1998 opgerichte Chinese bedrijf met een beursnotering in Hongkong heeft een beurswaarde van circa 227 miljard euro. Ruim 93 procent van de omzet (17 miljard) komt uit China. Met nettowinstmarges van circa 27 procent een zeer gezond en snelgroeiend bedrijf. De wereldwijde expansie is ingezet door grotere overnames van bedrijven als Riot Games (VS), Epic Games (VS) en Supercell (Finland). We accepteren de hoge koers-winstratio van bijna 50.

CIRRUS LOGIC

HALFGELEIDERS

Amerikaanse chipproducent, gespecialiseerd in hoogwaardige analoge, mixed signal en audio DSP integrated circuits (IC). Klanten zijn onder andere Apple, Samsung, LG en Lenovo. De IC's van Cirrus zijn terug te vinden in mobiele telefoons, tablets, tv's en mediasystemen. Het bedrijf bezit meer dan 1.000 patenten. De dubbelcijferige omzet- en winstgroei samen met een nettowinstmarge van meer dan 10 procent maken het een investeringswaardig bedrijf. Het risico is de afhankelijkheid van Apple, goed voor 80 procent van de omzet.

MASTERCARD

BETAALSYSTEEM

Beheert een wereldwijd open betaalsysteem om elektronische betalingen te autoriseren, te verrekenen en af te wikkelen. De inkomsten zijn afkomstig uit vergoedingen op basis van het transactievolume en het aantal transacties dat via het betaalsysteem wordt verwerkt. Door de overgang naar mobiel betalen, gesteund door de digitale portemonnee, zal het betaalvolume via Mastercard nog toenemen. De recentste nettowinst steeg met 7 procent, de winst per aandeel met 11 procent. In 2017 stijgt de winst per aandeel naar verwachting met 15 procent.

CRH

GRONDSTOFFEN

Een wereldwijd grondstoffen- bedrijf voornamelijk gericht op (non)residentiële en infrastructuur gerelateerde bouwproducten. Met meer dan 50 procent van de omzet afkomstig uit de VS en met 1.300 operationele sites in 45 Amerikaanse staten mogen we verwachten dat CRH kan profiteren van de verkiezing van Donald Trump. Die heeft aangegeven de sterk verouderde infrastructuur grootscheeps te willen moderniseren. Als wereldleider in asfalt en andere bouwmaterialen zal CRH zijn positie naar verwachting kunnen versterken.

De terugblik

 

 

 

 


Beleggingscategorieën


  terug

Meer uit deze categorie