Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

5 favoriete aandelen van Victor Zwart, CEO van Wealtheon

24 november 2017, De Tijd

PAYPAL
online betalingen

Paypal zal de komende jaren zijn marktaandeel in online betalingen weten te vergroten, mede doordat andere platforms moeite hebben om van de grond te komen. Het aantal nieuwe rekeningen stijgt met dubbele cijfers en Paypal weet het gebruik te verhogen door het toevoegen van extra diensten en het verbeteren van de klantbeleving. Desondanks staat Paypal nog maar in voor minder dan 20 procent van de online verkopen wereldwijd. Door middel van allianties met onder meer Apple en Facebook probeert het bedrijf zijn marktaandeel verder te verhogen.

AMPHENOL
glasvezelconnectoren

Amphenol is een producent van elektronische- en glasvezelconnectoren, kabel- en verbindingssystemen zoals coax en UTP-kabels. Het bedrijf zet af in vele industriële takken waaronder lucht- en ruimtevaart, automotive, IT, telecom en de medische sector. Het bedrijf haalt niet meer dan 20 tot 21 procent van de verkoop uit één enkele van die sectoren. Door deze spreiding is het aandeel minder conjunctuurgevoelig en interessant voor beleggers die zoeken naar minder volatiliteit. Overnames zijn een onderdeel van de groeistrategie. Sinds 2016 behaalt Amphenol een grotere omzet in China dan in de VS.

VOLKSWAGEN
auto's

Ondanks Dieselgate is Volkswagen de grootste autofabrikant met meer dan 10 miljoen verkochte auto's per jaar. Over het afgelopen kwartaal liet Volkswagen beter dan verwachte resultaten zien. Daarnaast versterkt het Duitse merk zijn focus op elektrische auto's en gaat het 20 miljard euro investeren om in 2030 al zijn auto's ook elektrisch beschikbaar te maken. Daarmee blijft Volkswagen goed gepositioneerd om zijn positie als leidende autofabrikant te behouden. De toegenomen omzet en winstgevendheid over de afgelopen jaren is nog niet volledig gereflecteerd in de koers van het aandeel Volkswagen. Wij zien dan ook nog voldoende opwaarts potentieel.

TENCENT HOLDINGS
e-commerce

Wij plaatsen opnieuw Tencent op ons lijstje. Het in 1998 opgerichte Chinese bedrijf met een notering in Hongkong is onder meer eigenaar van de immens populaire app WeChat, die in China elke maand tientallen miljoenen nieuwe gebruikers kent. Het blijft profiteren van het snelgroeiende 'sociale netwerk' en verdient miljoenen met advertenties, in-app aankopen en abonnementen. Met een marktaandeel van ruim 40% in de Chinese onlinegamingindustrie is het met recht een speler van formaat. Door de winstgroeicijfers van circa 39 procent jaar op jaar blijft Tencent aantrekkelijk.

ELECTRONIC ARTS
videospelletjes

Het Amerikaanse videogamebedrijf EA behoort tot de wereldtop van de computerspelontwikkelaars (naast Microsoft, Sony en Tencent). EA is in Europa vooral bekend van het voetbalspel FIFA. Het bedrijf heeft een ebitdamarge van 30 procent en ziet mogelijkheden om die te verhogen. Na de opkomst van mobiel gamen staan nu eSports en virtual reality klaar om de industrie de komende jaren te veroveren. Nu de branche in een sneltempo groeit, zou het bovenaan op elke beleggerslijst moeten staan. Met een verwachte koerswinst van 27 vinden wij het bedrijf nog steeds aantrekkelijk.

 


Beleggingscategorieën


  terug

Meer uit deze categorie