Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

De kwaliteit van Belgisch vermogensbeheer

13 september 2016, Juliette & Victor

Wij willen dat onze klanten onze beheerstrategie kunnen begrijpen

[...]

Wealtheon is een familiebedrijf opgericht in 2005 door Victor Zwart, en beheert vandaag voor circa 115 families in Europa een vermogen van 600 miljoen euro. "Wij zijn puur beheerders, vermogensoverdracht is niet ons beroep", benadrukt Charles van Saligny (portefeuillebeheerder bij Wealtheon). "De klanten doen doorgaans een beroep op ons omdat zij zich aangetrokken voelen door ons beheerconcept, en omdat zij teleurgesteld zijn in de prestaties en de dienstverlening van hun gebruikelijke vermogenbeheerder, hoewel het zelden voorkomt dat een familie 100% van haar vermogen plaatst bij een enkele beheerder".

Charles van Saligny geeft tevens aan dat het beheer gebaseerd is op een strategie die gelijk is voor alle portefeuilles, voornamelijk door rechtstreeks te beleggen in ondernemingen, met 6 verschillende risicoprofielen. "Wij willen dat ons beleid en onze kosten transparant zijn voor onze klanten en dat zij onze strategie kunnen begrijpen".

"In België kunnen wij een groep zoals Mercier Vanderlinden beschouwen als een naaste concurrentie op grond van het beleggingsconcept en onze overtuiging rijke families bij te staan in de bescherming van hun kapitaal", aldus Charles van Saligny. Wealtheon overweegt bovendien de oprichting van haar eigen beleggingsfonds die gebaseerd is op de selectie van aandelen die al aanwezig zijn in de portefeuille van de cliënten, "om een groter aantal potentiële klanten toegang te geven tot onze strategie".

[...]


Vermogensbeheer


  terug

Meer uit deze categorie