Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

Wealtheon breidt zijn activiteiten in Zwitserland uit

7 juni 2014, De Tijd

Geschreven door Peter Suy

De Brusselse vermogensbeheerder Wealtheon zet zijn internationale expansie voort en richt zijn pijlen op Zwitserland. Dat gebeurt door de Geneefse kantoren van de vermogensbeheerder Compagnie de Gestion Internationale te integreren in het Wealtheon-netwerk.

Die Zwitserse groep en Wealtheon zijn sowieso geen vreemden voor elkaar. Compagnie de Gestion Internationale werd in 1973 opgericht door de aandeelhouders van Wealtheon.

De oorsprong van Wealtheon ligt bij het in 1971 door Peter Zwart opgerichte GIM Algemeen Vermogensbeheer. Na de verkoop in 1999 aan Insinger de Beaufort (nu BNP Paribas) stampten Peter en zoon Victor Zwart in 2005 Wealtheon uit de grond. De groep, met hoofdzetel in Ukkel, is al actief in België, Nederland en Luxemburg. Eind vorig jaar had ze zo'n 350 miljoen euro onder beheer.

Wealtheon richtte zich tot voor kort enkel op vermogens vanaf 1 miljoen euro, maar besloot begin dit jaar van die strategie af te stappen. Wealtheon mikt nu ook op vermogens vanaf 250.000 euro. Voor die klanten werkt de groep samen met de sites van Keytrade Bank en Binck Bank België. Wealtheon biedt voor die klanten een actief beheerde portefeuille aan van een tiental aandelen- en obligatietrackers.


Over Wealtheon


  terug

Meer uit deze categorie