Rendement berekenen

Wat is het rendement op uw vermogen?

Bereken rendement

Kwartaalbericht

Ontvang de actuele beleggingsvisie

Schrijf in

Peter Zwart

GIM Algemeen Vermogensbeheer
In 1971 legde mr Peter S. Zwart de basis voor de GIM Groep (General Investment Management). Met kantoren in Nederland, USA en Zwitserland richtte de organisatie zich zowel op institutionele als particuliere beleggers. Tot 1999 bleef hij actief als voorzitter van de directie en van het beleggingscomité. De GIM Groep beheerde op dat moment circa 5 miljard euro. Als gevolg van de overname van de GIM Groep door een Nederlands-Engelse private bank had Peter Zwart tussen 1999 en 2001 zitting in de raad van bestuur van deze bank.

Ameribanc
In 1980 werd Peter Zwart benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Ameribanc, een 'saving and loan' bank in Virginia, USA met 60 bijkantoren en 600 medewerkers, actief in the Washington Metropolitan Area. In 1986 werd hij voorzitter van de executive committee van Ameribanc. In 1995 accepteerde de raad van bestuur van Ameribanc een bod op alle aandelen uitgebracht door First Union Bank of North Carolina.

NYSE Amsterdam Stock Exchange
Hiernaast heeft Peter Zwart 12 jaar zitting gehad in de raad van bestuur (later Raad van Commissarissen) van de Amsterdamse Effectenbeurs N.V.

VEB
Tevens is hij 16 jaar bestuurslid geweest van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB; meer dan 40.000 leden) waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter van het algemeen bestuur.

Wealtheon
Begin 2007 heeft Peter Zwart in samenwerking met zijn zoon Victor Zwart Wealtheon nv opgericht. Peter Zwart is voor Wealtheon nv actief als voorzitter van de raad van bestuur.

Officier in de orde van Oranje-Nassau
Vanuit zijn diverse bestuursfuncties heeft Peter Zwart getracht de positie en invloed van beleggers te verbeteren. Voor zijn verdiensten ten behoeve van de particuliere belegger is Peter Zwart door Hare Majesteit Koningin Beatrix (Nederland) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.